A Városmajori Művelődési Ház

Nyíregyháza második legnagyobb művelődési háza árnyas fák hűvösében bújik meg a Városmajor utca 5. szám alatt. Az intézmény színes kulturális élettel várja a város lakóit, akik előszeretettel veszik igénybe bérelhető udvarát, kertjét, termeit. A kisebbektől az egészen nagy méretűekig (akár táncfoglalkozásra alkalmas tükrös teremig) kiadók a helyiségei, melyekben tanórákat, vizsgákat, csoportfoglalkozásokat, vásárokat, előadásokat, családi és baráti összejöveteleket, tréningeket tarthatnak.

Az intézmény kertje, elő- és hátsó udvara, futballpályája, lankás domboldala szabadtéri programokhoz, sporteseményekhez, osztálykirándulásokhoz kínál remek lehetőséget. Nagy népszerűségnek örvend a liget kemencéje, szalonnasütő és bográcsfőző részlege, mely kedvező áron áll az érdeklődők rendelkezésére.

A házban több mint 30 klub várja a művelődni, szórakozni, tanulni vagy éppen beszélgetni, pihenni vágyókat.

Nagy sikerrel működik a Városmajori Művelődési Ház Örökzöld Nyugdíjas Egyesülete és a Mécses Pedagógus Nyugdíjas Klub, mely sok szépkorú személynek biztosít aktív és vidám életet.

Sokféle betegségben élők számára nyújt tanácsokat, együttérzést és lelki segítséget a Cukorbetegekért és a Szenvedélybetegekért Klub, a Szív vagy Ózon (Rákbetegekért) Klub, az Alkoholizmus Ellenes Egyesület, az Évszakváltás (Változó Korú Nők) Klub.

Társaságban élhetnek hobbijuknak az intézményben a filmesek, fotósok, reikisek, galambászok, foltvarrók és mások. Baba-, gyógy- és alakformáló tornaórákon is részt vehetnek a látogatók.

Nyíregyháza számos ismert zenekara próbál rendszeresen a művelődési ház falai között (pl. Szüret Utcza, Aqueencum, Long Dusty Road, CarPEDIGnem, de nemcsak zenétől és énekszótól, hanem tánctól is hangos olykor a ház, hisz a város jóhírét közvetítő Igrice Táncegyüttes különböző korú csoportjai is a Városmajor utcában készülnek fel a versenyeikre. Country, latin és modern táncokat pedig az Eastern Eagles Line Dance Club és a Turmix Tánciskola foglalkozásain tanulhatnak a ropni vágyók.

A ház ad otthont a Nagycsaládosok Egyesületének és a Nyíregyházi Városközpont Polgárőr Egyesületének is.

Az állandó csoportok nyüzsgő élete mellett ingyenes és belépőjegyes kulturális programok is hívogatják a művészetek kedvelőit. Kiállítások, könnyű- és komolyzenei koncertek, könyvbemutatók, irodalmi estek és más, szórakoztató jellegű rendezvények is várják az igényesen kikapcsolódni szeretőket.