AKARSZ-E JÁTSZANI?

Városmajori Művelődési Ház

 

 

 

 

AKARSZ-E JÁTSZANI?

Kosztolányi Dezső kérdése költői ugyan, de valljuk be, sokan válaszolnánk igennel az egykori lírikusnak.
Igen, akarunk, szeretünk játszani. A homo ludens (játékos ember) bennünk lakozik, s azt semmilyen pandémia ki nem irtja.

Ha Önnek sincs ellenére a játék, és azért olvassa most ezeket a sorokat, mert hiányérzete van, tartson velünk, a Városmajori Művelődési Ház munkatársaival! 
Időnként felidézünk egy-egy kulturális eseményt az elmúlt évekből, hogy próbára tegyük a memóriánkat.
Ha szeretne csatlakozni hozzánk, válaszoljon az alábbi műsorokkal kapcsolatos kérdésekre, s minden hónap végén nyertest hirdetünk.
Vajon a törzsvendégeink lesznek a legügyesebbek? Vagy olyan személynek sikerül nyernie, aki csupán pár rendezvényünkön lehetett jelen? Próba – szerencse!

 

1. 2017 nyarán egy Cserháti Zsuzsa-emlékest nyitotta meg a nagykoncertek sorát a Városmajorban. Felismeri-e, kik idézték ide a legendás énekesnő alakját?

2. Mely évben hunyt el Cserháti Zsuzsa?

3. 2018 januárjában szép ünnepünk volt a Tüneth együttessel. Mikor van a Magyar Kultúra Napja?

4. Nevezzen meg legalább 3 tagot a város népszerű formációjából!

5. 2019 első hónapjának végén a világ első magyar hölgy hegymászója volt a vendégünk egyenesen a Mount Everestről. Ki ő?

6. Milyen magas a Csomolungma?

7. Idén az első hónapban köszönthettük a színpadon a nagy közönségkedvenceket, az Antal lányokat. Mely együttes volt aznap este a vendégünk?

8. Kit neveznek a rock koronázatlan királyának, aki 1935-ben született és 1977-ben halt meg Memphisben?

9. Mi a címe a Városmajori Művelődési Ház sorozatának, mely a világ különböző tájaira kalauzolja el a hallgatóságot?

10. Hogy hívják azt a budapesti (felvidéki származású) színésznőt, aki szinte minden évben ellátogat egy-egy produkcióval a VMH-ba, s legnagyobb sikerét a Filmszakadás című színművel aratta?

 

Kérjük, juttassák el helyes válaszaikat hozzánk január 16-ig a varosmajor@vacimuv.hu címre vagy dobják be a Városmajori Művelődési Ház utcai postaládájába!
A nevüket, telefonos elérhetőségüket is tüntessék föl, mert aki minden fordulóban velünk játszik, meghívót kap 2 fő részére a nyitás utáni első belépőjegyes műsorunkra.

A Váci Mihály Kulturális Központ Városmajori Művelődési Házának munkatársai

2021.01.16.