Virtuális verseny 2. forduló

Városmajori Művelődési Ház

 

 

 

 

Kedves Játékosaink!
 
Köszönjük, hogy részt vettek a VMKK Városmajori Művelődési Házának januári kvízében! Az Önök kérésének eleget téve a második fordulóban csak fotók nélküli kérdéseket teszünk föl. Reméljük, e könnyítés miatt még többen kapnak majd kedvet a nosztalgiázáshoz, hogy együtt idézhessük föl az intézmény legendás műsorait!
 
Beküldési határidő: március 1-je.
 
1. 2018 februárjában szigetről szigetre kalandoztunk a Karib-tenger térségében. A hírhedt kalózok helyett ki kalauzolta el a közönséget arra a varázslatos tájra?
2. Ugyanazon év februárjában beszélgettünk Puskás Tivadar színművésszel és fiával, az énekes Puskás Petivel. Kik voltak a meglepetésvendégeik, akiket az egykori Dezsavű Színtársulat tagjaiként szeretett meg a publikum?
3. 2018-ban önálló tárlattal mutatkozott be a megye leghíresebb textilszobrásza a Városmajorban. Ki ő, akinek paverpol-tanfolyamjai mindig olyan népszerűek?
4. 2019 februárjában lemezbemutató koncert volt a Városmajorban. Melyik együttesé?
5. Mazsolák címmel rendkívül bensőséges hangulatú estünk volt Illyés Péter életműve alapján, akit sokan megtiszteltek közreműködőként is. Ki alakította a műsor egyik rögtönzött jelenetében Hamupipőkét, Péter egykori színpadi partnerét?
6. Melyik orosz zeneszerzőnek köszönheti a világ a Hamupipőke leghíresebb balett feldolgozását?
7. 2019-ben lehetett vendégünk a Ketten az úton című talkshow színpadán a Csernák házaspár. Melyik ifjú énekesnő volt a műsor vendége, aki előadásával még a közkedvelt főszereplőket is megríkatta?
8. 2020 februárjában nyílt meg az ibrányi Zsadányi Zsolt tárlata A NYÍREGYHÁZI SÉTÁK FOLYTATÓDNAK címmel. Kinek a felejthetetlen virtuális idegenvezetésével nyitottuk meg a kiállítást?
9. Kiket ábrázol a nyíregyházi Városalapító atyák szobra?
10. A szerelmesek napja környékén remek, nemzetekre kiterjedő műsorral köszöntöttük a Valentin-napot. Mely zenekar biztosította a kitűnő hangulatot?
 
Kérjük, juttassák el helyes válaszaikat hozzánk március 1-ig (a varosmajor@vacimuv.hu címre vagy dobják be intézményünk utcai postaládájába)!
A nevüket, telefonos elérhetőségüket is tüntessék föl, mert a legjobb versenyzők és a minden fordulóban velünk játszók meghívót kapnak 2 fő részére a nyitás utáni első belépőjegyes műsorunkra.
 
A Váci Mihály Kulturális Központ Városmajori Művelődési Házának munkatársai

2021.02.04.